În perioada 18 – 22 octombrie 2021 SFA, în parteneriat cu Synerb și cu suportul Fundației “Alături de Voi” România” și al Laboratorului de Solidaritate, a derulat Programul de Educație financiară pentru antreprenorii sociali din România, prezentat de Unicredit Bank.

 

Zeci de antreprenori și lideri de ONG-uri au participat la programul de educație financiară prezentat de UniCredit Bank și derulat de Social Finance Association în parteneriat cu Synerb, cu suportul Fundaţiei „Alături de Voi” România (ADV) și Laboratorul de solidaritate.

Programul Educație financiară pentru antreprenorii sociali din România și-a propus să ofere antreprenorilor sociali și reprezentanților de ONG-uri informații valoroase despre sectorul economiei sociale și să răspundă la întrebări esențiale despre stadiul acestui domeniu.

 

Programul s-a desfășurat în două etape. Prima parte a proiectului a inclus o serie de trei webinarii, sub forma de conversații „Social Entrepreneurship Talks România”:

 

De unde și cum pot obține un împrumut întreprinderile sociale din România?, 13 octombrie 2021

Cum planificăm succesul unei întreprinderi sociale?, 2 noiembrie 2021

Cum atragi un investitor în afacerea ta socială?, 12 noiembrie 2021

Cea de-a doua parte a proiectului, desfășurată în săptămâna 18-22 octombrie 2021, a inclus un modul educațional, în cadrul Săptămânii Educației Financiare pentru Antreprenorii Sociali.

 

În această etapă, s-a lucrat pe teme utile oricărui antreprenor social curios de cifre și de aspectele financiare critice ale unei afaceri:

 

Prezentarea noțiunilor financiare de bază și a unui toolbox financiar – luni, 18 octombrie 2021

Situațiile financiare și principalii indicatori financiari cu care trebuie să te împrietenești – miercuri, 20 octombrie 2021

Proiecții financiare pentru întreprinderi sociale și ONG-uri – joi, 21 octombrie 2021

Acest modul a fost susținut de Sonia Oprean, Co-fondator & Managing Partner la Synerb și membru ACCA.

 

„Programul a explorat o serie de subiecte interesante din sfera economiei sociale și a oferit perspectivă diversă asupra oportunităților existente. Sectorul este în continuă transformare și ne bucură faptul că putem contribui și noi prin astfel de programe la maturizarea acestui acestui domeniu și, inclusiv a afacerilor sociale”, spun organizatorii.

 

 

Programul de Educație financiară pentru antreprenorii sociali din România, prezentat de UniCredit Bank, a fost derulat de Social Finance Association în parteneriat cu Synerb și cu suportul Fundației ”Alături de Voi” România (ADV) și al Laboratorului de Solidaritate.

  • by: AFIN
15 Noiembrie 2021