Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a semnat ordinul pentru numirea reprezentanților întreprinderilor sociale și a întreprinderilor sociale de inserție în cadrul Comisie Naționale pentru Economie Socială.


Printre noii membri ai acestei comisii se numără și domnul Bogdan Merfea, Președintele Consiliului Director al Social Finance Association (SFA), un promotor al banking-ului social, având o experiență bancară de peste 20 de ani, din care peste zece ani în poziții de top management. Experiența din sistemul bancar a fost completată și cu experiența relevantă în domeniul microfinanțării și a organizațiilor neguvernamentale. Numirea sa este și o recunoaștere a efortului de dezvoltare de instrumente financiare, care să contribuie la accesul mai facil al operatorilor din economia socială la finanțare.


Alături de domnul Merfea, următorii experți au fost, de asemenea, numiți în comisie:


Andreea-Roxana Chiș – reprezentant al Asociației Banca pentru Alimente Maramureș

Angela Achiței – reprezentant al întreprinderii sociale de inserție SC Utildeco Group SRL

Roxana Damaschin Tecu – Reprezentant al întreprinderii sociale de inserție SC OilRight SRL


Comisia Națională pentru Economia Socială joacă un rol esențial în coordonarea și promovarea economiei sociale la nivel național, oferind un cadru favorabil pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale. 


  • Deschide raportul
  • Actualizare pentru proiectul SEEDing
    • by: SFA
    6 Septembrie 2024