Social Finance Association – Asociația pentru Finanțare Socială (SFA), organizația neguvernamentală care stă la baza înființării AFIN, a devenit membru asociat al Federației Europene a Băncilor Etice și Alternative (FEBEA).

 

Social Finance Association este o organizație apolitică, independentă și fără scop patrimonial, al cărei scop este de a crea, împreună cu AFIN, cadrul optim pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale din România. Prin înființarea celor două entități a fost creat un sistem integrat de asistență specializată pentru domeniul economiei sociale, care va crea premisele pentru îmbunătățirea accesului la finanțare și pentru consolidarea activității antreprenorilor sociali.

 

SFA își propune ca, prin activitatea sa, să completeze pilonul financiar reprezentat de AFIN. Scopul principal este de a realiza educație financiară pentru întreprinderilor sociale și persoanele juridice care dezvoltă în principal proiecte cu impact social și de mediu.

 

Acest ONG, a fost creat pentru a sprijini întreprinderile sociale care vor lua credit de la AFIN, cu consultanță, mentorat și acces la piețe pentru dezvoltarea afacerii. Pe termen lung, ONG-ul își propune să ofere know-how, asistență specializată, să co-finanțeze proiecte sociale sau chiar să ofere granturi nerambursabile.

 

„Acceptarea noastră ca membru asociat FEBEA ne onorează și reprezintă o confirmare a rolului SFA în consolidarea și dezvoltarea sectorului economiei sociale din România. Suntem încă la început de drum, dar, împreună cu partenerii noștri, avem convingerea că putem crește acest sector. Suntem conștienți de rolul inovator, de pionierat în piață, dar avem în spate expertiza altor instituții care au dezvoltat deja instrumente solide de susținere a întreprinderilor sociale din Europa. Pe termen lung, ne dorim să devenim unul dintre cei mai importanți actori care promovează educația financiară, respectiv finanțarea socială și etică în România”, declară Bogdan Merfea, membru fondator SFA.

 

Despre FEBEA

Federația Europeană a Băncilor Etice și Alternative (FEBEA) a fost fondată la Bruxelles în 2001 și reunește 30 de instituții financiare din 15 țări europene care au misiunea de a dezvolta instrumente de finanțare etice și cu impact social. Împreună, aceste instituții inovatoare și de pionierat promovează importanța și urgența dezvoltării modelelor financiare etice și solidare în spațiul economic și politic european. FEBEA sprijină finanțatorii, antreprenorii sociali și orice grup sau cetățean care dezvoltă proiecte care ajută la crearea unei societăți echitabile și incluzive.


  • by: AFIN
Oct. 15, 2021